• Сподели на:

5 причини за секојдневен фитнес

___

Најважното нешто што треба да го изберете во фитнесот е добрата мотивација, односно да ги дефинирате резултатите кои ги очекувате. Во тоа може да ви помогнат вашиот тренер кој ќе ве насочи на кои делови од телото да се фокусирате и да ви одреди индивидуален комплекс на вежби за таа цел.

Основна цел на повеќето девојки е зацврстувањето на мускулите на телото. Но, фитнесот, како и секој друг спорт, е многу поволен и за психичката стабилност и за целокупното здравје.

Еве ги останатите причини за да почнете да се занимавате со фитнес:

1. Со помош кардио – респираторни вежби се подобрува дишењето и работата на срцето.

2. Со посебни циклуси на вежби се врши обликување, односно затегнување на одделни групи мускули.

3.  Добивате на сила, флексибилност и усогласени движења на делови од телото и на целото тело.

4. Зацврстување на коскено – зглобните делови од телото.

5. Редукција на масното ткиво што позитивно се одразува на целата здравствена состојба.

Едноставно, треба секојдневно да ја применувате фитнес рутината и по кратко време ќе ги почувствувате резултатите, како внатре во организмот, така и во надворешниот изглед. Бидете фит – вежбајте фитнес!


Оставете коментар

___