• Сподели на:

4 совети за правилно држење

___

Со четири едноставни совети, научете како да го држите телото во правилна положба, што ќе делува делотворно на комплетниот организам. За почеток, ќе изчезнат оние непријатни болки во грбот.

 Желбата на секој од нас е пред се здравјето, а потоа и убаво да изгледаме. Меѓутоа убавиот изглед е незамислив со крив грб и несигурно држење.

Еве четири корисни совети за правилно држење. Доколку ги следите, телото сигурно ќе ви биде благодарно.

1. Секогаш замислувајте јаже кое ве влече кон прафонот или небото. Техниката на визуализација како оваа може да помогне.

2. Немојте да се згрбавувате додека одите. Пробајте да одите со книги кои ги балансирате на главата.

3. Имајте трпение. Корегирањето на држењето може да потрае, особено ако ви е лошо со години.

4. Немојте да ги затегнувате мускулите додека пробувате да заземете правилна положба на телото. Само ќе ги напрегнувате зглобовите и мускулите, што може да влијае на вашиот скелетен систем, а со тоа и на вашето држење, дури и на начин на кој се движите и дишите. Нека дишењето ви биде водич, потребно е да се чувствувате добро.


Оставете коментар

___