• Сподели на:

За силни мускули: Дали сте слушнале за „вакуумирање“ на стомакот?

___

Заборавете на безбројните стомачни, бидејќи постои сосема поинаква можност за ефикасно засилување на стомачните мускули – „вакуумирање“.

Звучи прилично неверојатно и можеби ќе треба за почеток да се консултирате со некое стручно лице, но крајните резултати за оние кои ја пробале ќе ве воодушеват.

Станува збор за техника на дишење која ги активира и засилува мускулите на абдоменот со контракција на мускулите. Неопходно е оваа вежба да ја правите правилно и ‘рбетниот столб да ви биде стабилизиран за да не се повредите.

Вакуумирањето на стомакот се прави само 15 секунди и се повторува во серија од 5 пати со кратки паузи.


Оставете коментар

___