• Сподели на:

Вежби во текот на бременоста

___

 

Доколку очекувате бебе и сакате да имате здраво породување, Пилатесот е одличен начин да останете во форма, но мора да вежбате правилно за да бидете во совршена форма.

Често, жените се загрижени дека тренингот не е погоден за нив во почетокот на второто тромесечје или на крајот од третото тримесечје.

Ако сте вежбале често пред бременоста, лекарите советуваат да го одржувате телото и во текот на истата со приспособени вежби.

Консултирајте се со лекар пред да започнете со било какви вежби, бидејќи не се сите програми за вежбање соодветни за секого.


Оставете коментар

___