• Сподели на:

Вежбаме дома: 5 најдобри видеа за вежбање со кои ќе постигнете одлични резултати

___

Сите што сакаат да вежбаат во удобноста на својот дом треба да се потрудат да ги изберат најдобрите вежби во однос на целите што сакаат да ги постигнат.

На интернет можат да се најдат мал милион вежби така што понекогаш претставува вистински предизвик да се изберат вистинските. Овде ви претставуваме 5 идеални сетови за кардио тренинг со кои ќе го обликувате вашето тело и ќе ги дефинирате мускулите за само 7 дена!

Овие вежби се разликуваат по другите затоа што се изведуваат за многу кратко време, а гарантираат максимални резултати. Можеби се сомневате дека само 7 минути дневно можат да направат некоја сериозна промена, но науката потврди дека тренинг за целото тело со висок интензитет во траење од само 7 минути може да ви помогне да постигнете врвни резултати, како што наведува Американскиот колеџ за спортска медицина.

Се што ви е потребно за овој тренинг се стол, ѕид, 7 минути време и упорност и истрајност!

Класичен тренинг
Ако сакате само да се раздвижите и да го затегнете телото овој тренинг е вистинскиот избор за вас!

Базен тренинг
Главниот фокус е на издржливоста, а ги опфаќа сите делови од телото.

Енергичен тренинг
Најдобар за раздвижување и зголемување на енергијата – кога еднаш ќе се раздвижите нема да можете да престанете!

Тренинг со свртувања
Овој тренинг е понапорен и бара претходно искуство.

Тренинг со чекори за танц
Одличен избор доколку сакате да ослабите и да го обликувате телото.


Оставете коментар

___