• Сподели на:

Предлози за утринска гимнастика

___

Утринската гимнастика многу тешко прераснува во навика. Но кој сака да биде во одлична форма, ќе мора да ја практикува. Дали знаете што се се подразбира под утринска гимнастика и кои се вежби се практикуваат? Доколку ви треба помош и поттик во оваа област, можеби ние ќе ви помогнеме со овие предлози.

Утринско растегнување

Пред да започнете со било какво вежбање наутро, треба да одвоите неколку минути за растегнување. Започнете најпрво со вратот, па потоа со рацете, грбот и на крај нозете. Ова ќе ги подготви вашите мускули за вежбањето кое претстои и ќе ви помогне тоа да се одвива многу полесно.

Пешачење

Пешачењето не изгледа како една од највозбудливите утрински гимнастики, но верувајте, покажува одлични резултати. Доколку некогаш немате време за утринско пешачење, заменете го со брзо одење. Брзото одење дава уште подобар ефект.

Јога

Доколку јогата ви стане рутина секое утре, веднаш ќе ги забележите придобивките. Јогата е одличен начин да им овозможите на вашите мускули да се растегнат, а вие да бидете пофлексибилни и еластични во текот на денот. Ако сакате да го започнете вашиот ден опуштено и без стрес, ова е одличен начин да го постигнете тоа.


Оставете коментар

___