• Сподели на:

10 минути брз тренинг до совршена линија

___

Само со десет минути вежбање можете да го затегнете телото до совршенство. Фитнес истражувањата покажале дека десет минутниот тренинг има иста корист како и едночасовниот тренинг во теретана.

Некои фитнес тренери сугерираат дека кратките интензивни тренинзи може да го забрзаат метаболизмот и да ги стопат килограмите.

И лекарите нагласуваат дека редовното вежбање макар и десет минутно има одлично влијание на менталното здравје и здравјето на срцето.

Еве краток програм на вежби кои ги смислиле светски фитнес стручњаци.


Оставете коментар

___