Состојки: Количина:
– плазма 150 гр
– путер 125 гр
– млеко 50 мл
– јагоди 300 гр
– желатин 2 пакетчиња
– шеќер 100 гр
– вода 8лажици
– слатка павлака 200 мл
– крем сирење 450 гр
– шеќер во прав 200 гр
Инструкции за подготовка:
Растопете го путерот, па додадете ја плазмата, а потоа и млекото. Земете 6 мали садови по желба и подеднакво распоредете ја смесата на дното од чашите. За филот изматете ја слатката павлака со шеќерот во прав , додадете крем сирење и еден растопен желатин. Се добро измешајте и распоредете во секој сад. Јагодите и шеќер се ставаат тивок оган. Промешувате нон-стоп се додека шеќерот не се стопи. Две кесички желатин се преливаат со 8 лажици вода и оставете да се згусне. Потоа се додава на јагодите и мешајте додека не се стопи желатинот. Откако ќе се излади, ставете во секој сад подеднакво од смесата. Оставете да се стегне добро, па сервирајте.

You must be logged in to post a comment Login