Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Мини чизкејк

Состојки:                    Количина:

– плазма                       150 гр

– путер                            125 гр

– млеко                            50 мл

– јагоди                            300 гр

– желатин                       2 пакетчиња

– шеќер                            100 гр

–  вода                                     8лажици

– слатка павлака                 200 мл

– крем сирење                     450 гр

– шеќер во прав                   200 гр

Инструкции за подготовка:

Растопете го путерот, па додадете ја плазмата, а потоа и млекото. Земете 6 мали садови по желба и подеднакво распоредете ја смесата на дното од чашите.  За филот изматете ја слатката павлака со шеќерот во прав , додадете крем сирење и еден растопен желатин. Се добро измешајте и распоредете во секој сад. Јагодите и шеќер се ставаат тивок оган. Промешувате нон-стоп се додека шеќерот не се стопи. Две кесички желатин се преливаат со  8 лажици вода и оставете да се згусне. Потоа се додава на јагодите и мешајте додека не се стопи желатинот. Откако ќе се излади, ставете во секој сад подеднакво од смесата. Оставете да се стегне добро, па сервирајте.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement