Импресионирајте ги пријателите со овој освежувачки рецепт кој не е тежок за подготовка.
Потребни состојки:
1 лажичка сол
¼ лажичка црн бибер
¼ лажичка црвен пипер
4 пилешки гради без коски
2 лажички маслиново масло
1 црвен кромид
2 лажички лимонов сок
1 авокадо, мало
Се зачинува по вкус
Начин на приготвување:
- Измешајте 1 лажичка сол, ¼ лажичка црн пипер и црвениот пипер во мал сад, со тоа премачкајте ги еднакво сите 4 пилешки гради.
- Загрејте го маслиновото масло во тава на слаб огин, гответе го пилешкото на загреаното масло се додека не добие розева боја во центарот , 5 до 7 минути од секоја страна.
- Измешајте го кромидот и авокадото во сад ситно сецкани и прелејте ги со сокот од лимон, зачинете со сол и црн бибер по желба. Ставете ја смесата врз пилешките гради и сервирајте.

You must be logged in to post a comment Login