• Сподели на:

Како правилно да го нанесете црвениот кармин

___

1.Кармин никогаш немојте да го нанесувате кога се брзате, особено ако тој е во нијанса која значајно отстапува од бојата на вашите усни.

2.Нанесете тенок слој на течна пудра на вашите усни, за да создадете мазна подлога. Благодарение на совршената подлога вашите усни ќе изгледаат беспрекорно.

3.Кога нанесувате црвен кармин, обидете се да постигнете прецизни линии. Карминот нанесете го од средина на усните према краевите, пратејки ја природната линија на усните.

4.Доколку сакате црвениот кармин подолго да ви трае, кога го нанесувате првиот пат, полека со марамица поминете ги усните за да се впие вишокот на кармин, а потоа нанесете уште еден слој.


Оставете коментар

___