• Сподели на:

Еве како да нанесете маскара за да имате фатален поглед

___

Познатиот мејк ап артист Рики Вилсон, кој шминкал некои од најславните ликови на денешницата, тврди дека жените често грешат при нанесувањето на маскарата, ги држат очите отворени, а лицето блиску до огледалото.

“Ликот кој гледа кон огледалото е одличнa прилика за нанесување руменило или кармин, но маскарата бара посебен пристап”, изјавил Рики.

“Кога нанесувате маскара оддалечете се од огледалото малку и погледот задржете го на вашиот нос. Трепките на тој начин подобро ќе ги подвиткате, а резултатот ќе ви донесе спектакуларен изглед”, додал тој.

Ако обожавате трепките да ви дојдат до израз, тогаш Вилсон има уште еден едноставен, но успешен трик: При нанесувањето на маскара, четкичката поставете ја на самиот корен на трепките па направете лесни цик цак движења лево и десно.


Оставете коментар

___