• Сподели на:

Зошто жените не им приоѓаат на мажите?

___

Иако модерните жени се самостојни и слободни кога се работи за машко – женските односи, некои работи останале непроменети. Спротивно од мислењето дека се смета дека е во ред жената да го направи првиот чекор, многу малку дами ќе се осудат тоа да го направат, вели истаржувањето.

Во ова истаржување само 10,8 отсто од жените се изјасниле дека тие го направиле првиот чекор и дека го повикале партерот на прв состанок.

Се смета дека објаснувањето на ова оденесување лежи во гените, бидејки мажите се створени така да првенствено бараат жена која ќе им биде верна, па ако некоја од нив ги повика на состанок, тие ќе претпостават дека таа постојано тоа го прави со сите мажи кои и се допаѓаат. Затоа жените кои се самоуверени на тој начин не им изгледаат привлечно.

Сепак, дури и ако го направат првиот чекор , жените се одговорни за него, па со своето добро увежбување на техниките на флертување овозможуваат да дојде до состанок, но дозволуваат мажите да ги превземат сите заслуги.


Оставете коментар

___