• Сподели на:

Три правила за првиот состанок

___

Првата средба никогаш не е лесна, ниту за една од страните. Нашиот совет е да се биде свој и опуштен. Сепак, постојат некои мали “правила” кои мора да се почитуваат:

Научен факт е дека светлината патува побрзо од звукот, така што и вашиот изглед ќе биде забележан пред се, дури повеќе од она што ќе кажете на средбата. Физичка привлечност е основа, се друго доаѓа подоцна. Кај жените важно е да нивниот избраник биде убав и претставителен, а пак кај посилната половина ова е уште поизразено. Ние сите знаеме дека животните се привлекуваат преку феромони, што е доста слично кај луѓето. Чувството за мирис игра важна улога во привлекувањето , а добар парфем може да дејствува како афродизијак. Во суштина машкото е тоа кое го планира состанокот и бира местото, но сепак женското може да даде мислење, но не да инсистира на места и активности кои тој не ги сака. Многу е важно за наредните состаноци да научите што тој сака да прави.


Оставете коментар

___