• Сподели на:

Три грешки кои ги правиме на почетокот на врската: Исконтролирајте се на време!

___

Некои од нас би сакале да го променат мажот со кој се, некои ги оправдуваат сите негови мани а најчесто сите се заљубуваме одма на прв поглед.

Стручњакот за врски Боб Грант има лоши вести за вас – повеќето жени ги прават истите грешки кога станува збор за врски, а многу малку се свесни дека ги прават. Сепак добра вест е дека еднаш кога ќе се освестите ќе престанете да ги правите.

Измислување опрадвудања за него

Толерирање на нечии мани е едно, но константно барање оправдување за некого кој очугледно не се однесува како што треба, е сосема друга. Ако се во врска во која константно смислувате оправдувањ за лошите работи кои ги прави, не правите услуга на никого.

Откривање на чувствата

Прерано, премногу. Постои време кога е сосема ок да му кажете на мажот дека сте излудени по него, но за повеќето жени е многу нејасно кога е тоа време. На пример просечна жена веќе по првиот секс ќе започне да развива чувства за мажот, што не би било голем проблем доколку и тој го осеќа истото. Тие со чувствата започнуваат малку подоцна, а ако жената прерано им се отвори, тоа ќе ги уплаши.

Очекување на невозможното

Очекување дека ќе го промените мажот е во најмала рака залудно. Можете да промените ситници, но есенцијата не можете, а тоа многу жени пробуваат да го направат. Мажот ретко попушта, а очекувањата стануваат нешто што на крајот сме се разочарале.


Оставете коментар

___