• Сподели на:

Тајната на долгиот и успешен брак: Со секс до златна свадба

___

Едноставен, но ефикасен рецепт.

Научниците од универзитетот во Чикаго анкетирале 732 парови, на возраст од 57 до 98 години со цел да го дознаат одговорот на ова прашање. Главен акцент на нивното истражување бил ставен на редовниот сексуален однос, психолошкото здравје и задоволството од бракот.

Резултатите до кои дошле покажуваат дека во секоја смисла посреќни се оние кои го практикуваат сексот почесто. Воочено било дека мажите и жените кои не го практикуваат сексот редовно, изјавуваат дека не се среќни со партнерот. Тие кои имаат редовен однос, тврдат дека се среќни и имаат успешен брак.

– Ова истражување покажува дека сексуалната активност во бракот е многу важна и дека луѓето мораат да најдат начин да останат сексуално активни, бидејќи тоа ќе им помогне да го одржат бракот среќен и функционален – пишува во заклучокот на истражувањето.


Оставете коментар

___