• Сподели на:

Студија: Сакате вашата врска да трае? Живејте заедно!

___

Тврдењето на оваа студија е – спротивно од тоа што долго време верувавме дека живеењето со партнерот пред брак сигурно ја уништува врската, новата студија покажува дека живеењето со партнерот пред да рипнеме во тавче ја зацврстува врската.

При анализа на трендови од редовни интервјуа со 2761 жена на возраст од 18 до 46, од 1979 до 20011, истражувачите откриле дека двојките кои живееле заедно барем 4 години пред да стапат во брак имаат за 56% поголеми шанси да останат заедно повеќе од 12 години. Студијата е спроведена на парови со различна позадина и демографски карактеристики.

Овие бројки не велат дека живеењето во заедница е пресуден фактор за одржување долга врска, но укажува дека двојките кои живеат заедно пред брак, се под помал притсок да се фокусираат на долгорочна верзија од нивната врска.


Оставете коментар

___