Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____совети за врска

Невозможна мисија: Натерајте го партнерот да ве слуша

Ви претставуваме три едноставни трикови со чија што помош мажот ќе ве слуша кога нешто важно му кажувате.

За секоја жена е вистинка невозможна мисија да го натераат мажот да ги слуша додека му кажуваат нешто важно. Овие три мали трикови можат да ви помогнат во тоа:

1. ИЗбегнувајте пречки

Тоа подразбира да не му кажувате нешто важно кога пишува порака, глед фудбал или прави нешто друго. Еве зашто: Мостот на комуникација помеѓу двете хемисфери на неговиот мозок е послаб одколку кај жените. Затоа не е во состојба да ги обработи сите информации.

2. Прашајте го за мислење

Секој пат кога ќе започнете разговор барајте него став на одредена тема па така неговиот мозок ќе го означи тоа како важно па така внимателно ќе ве слуша. Затоа кажете му нешто како: ,,Ме интересира твојот став за ова”. Така ќе го имате неговото целосно внимание.

3. Преминтете на суштината

Откриено е дека слушањето на женските вибрации на женскиот глас за мажите е комплексно па они за тоа коистат дел од мозокот кој служи за интерпретација на музика. Во превод, морате да бидете директни.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...