• Сподели на:

Ми се допаѓа оженет маж! И сега што?

___

Ако ви се допаѓа оженет маж, тоа може да биде сериозен проблем, а ако станува збор за вашиот шеф или колега, во тој случај може да останете и без работа. Природно е некој да ве привлекува, но ако тоа е некој кој е оженет, ве советуваме да остане само на тоа.

 article-1312132354262-0D2C343500000578-123744_636x300

Не ја преувеличувајте ситуацијата

Не дозволувајте целата таа приказна да се претвори во сцена на забранетета љубов на Ромео и Јулија, бидејќи може да ја засечете уште во корен. Сфатете го тоа како што е – минлива привлечност на која ќе заборавите кога ќе се појави некој друг кој ви се допаѓа.

Светот е полн со мажи кои се сингл, нема потреба да барате некој кој е зафатен.

Не верувајте во нивните изговори и лаги

Некои оженети мажи сами ќе се обидат да ви се додворуваат, под изговор дека се несреќни во бракот и дека се блиску до развод, додека на нивните жени и деца им продаваат друга приказна на хармонично семејство. Тој нема да се разведе од неговата сопруга, но и да го направи тоа, како може да му верувате на некој што лаже и манипулира со неговите блиски.

Тој и ветил на сопругата дека нема да ја изневерува и само тој е крив ако се случи тоа, но не учествувајте вие во тоа.

Flirting-with-married-woman

Засечете ги проблемите во корен

Ако почне да ви праќа двосмислени пораки, ве кани на пијалок после работа или ви дели комплименти, игнорирајте го и одговарајте му ладно. Ако се работи за колега од работа, не правете сцени, одбијте го на најљубезен начин, бидејќи последно нешто што сакате е тој да помисли дека има шанса да ја изневери вашата сопруга со вас.

Штом го игнорирате, најверојатно ќе премине на следната “жртва”.

Не го идеализирајте

Никој не е совршен и не помислувајте дека тој е, бидејќи не го познавате доволно за да тврдите нешто за него. Тој не е ништо подобар или полош од било кој друг маж, само ви е привлечен бидејќи е недостапен. Зошто да ризикувате било што поради тоа, кога можете да најдете некој кој е сингл и кој можете добро да го запознаете.

Бидете искрени со себе

Врска со оженет маж може да донесе само проблеми за вас и за неговото семејство. Најважно е да седнете, ако треба да изброите до сто и да размислите за причините поради кои не би требало да го правите тоа. Не избрзувајте со заклучоци, почетната привлечност и тоа како може да се засече во коренот, а во овој случај тоа е најпаметно за вас.


Оставете коментар

___