Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____совети за врска

Математичарите дошле до формула: Израчунајте колку долго ќе бидете заедно со партнерот

L = 8 + .5Y – .2P + .9Hm + .3Mf + J – .3G – .5(Sm – Sf)2 + I + 1.5C е формулата која ќе ви открие колку долго ќе бидете заедно

Со помош на најновите истражувања во кои учествувале повеќе од 2000 мажи и жени, на тема врска маж-жена, математичарите дошле до формула која опичува колку долго ќе останете со партнерот.

Најинтересното откритие покажало едно од најбитните прашања е колку сте имале љубовници пред сегашната врска. Вистинскиот број е пет.

Четвртина од испитаниците веруваат дека идеалниот партнер треба позади себе да има 4 сексуални врски, иако еден од пет мажи се уште верува дека идеална врска ако тој е првиот на својата девојка.

Според психијатарот Корни Свит, бројот пет е битен бидејќи со тоа имаме доволно искуство и знаеме што сакаме. Тоа што и мажите и жените највеќе сакаат е „добра смисла за хумор“. Меѓутоа со тек на време желбите почнуваат да се менуваат. Жените повеќе ја ценат интелегинцијата а мажите изгледот.

Поголем број од мажите веруваат дека добар секс е битен за среќна и доготрајна врска.

„како што можете да видите од формулата, на кои аспекти партнерот придава важност, влијае на тоа колку долго ќе останат заедно.“ изјавила Свит. „Мажите можеби придаваат поголема важност на сексуалноста од жените, но голема разлика во либидото може да биде и обратно. Најбитно е отворено да разговарате со својот партнер за чувствата и очекувањата.

По сумирање на сите резултати од истражувањето, стручнаците дошле до формула која предвидува колку долго ќе останете во врска со својот партнер.

L= 8 + .5Y – .2P + .9Hm + .3Mf + J – .3G – .5(Sm – Sf)2 + I + 1.5C

L: должина на врската

Y: колку години партнерите се познавале пред да стане врската озбилна

P: број на претходни сексуални партнери

Hm: колку на мажот му е важна искреноста во врската

Mf: колку на жената и се важни парите во врската

J: колку на двајцата им е важен хуморот (збирно)

G: колку и на двајцата им е важен изгледот (збирно)

Sm I Sf: важност која мажот (m) и жената (f) придаваат на сексот

I: колку и на двацјата им се важни добрите односи со родителите на партнерот

C: колку и на двајцата децата им се важни во врската

Сите вредности се мерат од 1 до 5, каде 1 значи не е битно а 5 значи многу е битно.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...