• Сподели на:

Како си ја уништувате шансата за успешна врска: 4 прични поради кои немате среќа во љубовта!

___

Ниска самодоверба, негативност, стремеж за совршенство и брзањето не се вистинскиот пат кон среќа и успех во љубовта.

Понекогаш нашите лоши одлуки се виновни зошто не можеме да пронајдеме љубов. Колку и да негираме, многу често и самите несвесно саботираме шанса да најдеме партнер, и тоа на овој начин:

  1. Ниска самодоверба

Мажите често ја истакнуваат самоувереноста како најсекси работа кај жената и тоа не го зборуваат без причина. Ако сакаш добар партнер, важно е да веруваш дека токму таков заслужуваш. Единствено на тој начин не ризикуваш да влезеш во однос кој не те исполнува.

  1. Негативност

Никој не сака негативни луѓе. Замисли дека ќе мораш секој ден да слушаш како некој се жали, омаловажува или уште полошо, упатува негативни мисли кон тебе? Исцрпувачки, зарем не?

  1. Стремеж за совршенство

Ако премногу се трудиш да бидеш она што мислиш дека тој го сака, тоа не е вистински начин да бараш љубов.  И глумењето исцрпува, а сиштината на вистинската љубов е да пронајдеш некој кој ќе те прифати онаква каква што сте.

  1. Брзање

Лесно е да се препознае личноста која избрзува со некој важен чекор во љубовниот однос, само затоа што чувствува дека и истекува времето. Но, сите тие мудри исреки за тоа дека брзањето е секогаш погрешно, не настанале без причина.

 

 


Оставете коментар

___