Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____совети за врска

Гради или интелект: кој е вашиот избор?

Анкетата извршена на 1000 жени покажа дека интелектот не е ценет помеѓу жените толку колку што се очекува. Една третина од нив се изјасниле дека би го намалиле својот коефициент на интелегенција за  поголеми гради.

Иако овие резултати за многу се поразувачки, веројатно главната причина за таквите одговори лежи во фактот дека во анкетата учествувале девојки на возраст од 18 до 25 години, а познато е дека жените во таа доба повеќе се грижат за својот физички изглед.

Анкетата покажа дека 24 отсто од жените кои признале дека би го менувале интелектот за поголеми гради, како причина за таквиот став навеле дека така би се чувствувале посреќни.

Истаржувачите заклучиле дека жените од оваа категорија не се ценат по своите квалитето, туку по оние кој им ги наметнува средината, особено спротивниот пол.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...