• Сподели на:

Да се признае или премолчи неверството?

___

Дали можеби верноста е демоде? Веројано не. Заклучокот од анкетата која неодамна ја спроведе списанието “Glamour”, а во која биле вклучени 1300 жени, е дека повеќето жени не се подготвени да го простат неверството на својот партнер.

 

Понекогаш е подобро да молчите
Доколку тоа било само една куса авантура и никогаш не се повторила, фино би било да ја премолчите. Признавањето може многу повеќе да ги расипе работите, отколку да помогне. Во случај да се исповедате, трајно ќе ја срушите довербата и при секоја кавга оваа тема ќе се враќа како бумеранг.

А, доколку се дознае?
Не постои гаранција дека вашето неверство ќе остане неоткриено. Кога неверството ќе се открие случајно, најчесто, доаѓа до крај на врската. Отворен и искрен муабет можеби ќе помогне за простување на гревот. Притоа, не треба да се потценува грижата на совест која може да ве мачи.

Зависи каква е врската
Признавањето не е гаранција на простување. Честопати се простуваат неверствата каде само сексот играл улога. Долгите врски, како и паровите кои имаат деца многу повеќе го простуваат неверството.

Точна процена на партнерот и партнерствата
Избегнувајте аргументи за и против. Клучни прашања се:
– Дали сеуште ми е важно партнерството?
– Може ли да се преболи мојот партнер?
– Можам ли да живеам со грижата на совест?


Оставете коментар

___