• Сподели на:

Да му пишам СМС или не?

___

За да не оставите впечаток дека сте незинтересирана, или пренападна…

1. Само што ви испратил СМС и тоа неколку саати откако вие него сте му пратиле СМС.

Да!

Тоа што веднаш не ви одговорил на пораката не значи дека не му се допѓате. Можеби едноставно бил зафатен и немал време за допишување. Немојте да му одговорите во истата секунда, почекајте некој саат и видете во која насока ќе се одвива допишувањето.

2. Ви одговара на пораката следниот ден.

Не!

Освен ако тоа се случило еднаш и ако имал некој навистина сериозен проблем поради кој не можел да се јави. Но, ако ваквото однесување е често, веројатно само одржува привидна заинтересираност во случај да му притребате. Допишувајте се исклучиво ако ви одговара да имате парнер само понекогаш.

3. Ви одговара на прашањето, но не возвраќа со прашање.

Не!

Дечкото кој е вистински заинтересиран за вас ќе сака да дознае сѐ за вас, така што ваквите одговори упатуваат на тоа дека мислите му се на некое друго место. Ако сака нешто повеќе со вас, не се секирајте, ќе се јави.

4. Ви испраќа порака откако сте го побарале.

Да!

Не го отпишувајте само затоа што не ви кренал. Одговорете му слободно на пораката и дајте му до знаење дека би сакале да разговарате со него.

 


Оставете коментар

___