• Сподели на:

5 карактеристики на здрава и среќна врска

___

Ако никогаш не сте осетиле како ве критикува или вреѓа поради тоа што сте своја, тогаш вашиот однос е на вистински пат.

Овие неколку работи потврдуваат дека вашиот однос е на вистински пат

1. Верувате еден на друг

Ова е еден од најочигледните знаци на меѓусебно почитување. Довербата е многу важна, но таа не се создава преку ноќ. Но, самиот факт дека работите на овој аспек од вашиот однос зборува доволно.

2. Си давате на себе простор

Треба да поминувате време заедно, но што е премногу е премногу. Многу е важно да си давате на себе доволно простор и да не пробувате да се гушите еден со друг. Тоа е исто така знак на квалитетна и здрава врска.

3. Секогаш можете да бидете свои

Ако никогаш не сте се осеќале како ве критиквуа или вреќа поради тоа што сте свои, тогаш вашиот однос е дефинитивно на вистински пат. Од друга страна, ако покрај него осеќате потреба да носите маска, тогаш тоа подразбира многу работа на вашиот однос.

4. Поминувате доволно време заедно

Без разлика колку сте зафатени, секогаш наоѓате време еден за друг. Многу парови се распаќаат, бидејќи дозволуваат разни работи да им застанат на патот и забораваат да го негуваат својот однос. Немојте да бидете еден од тие парови.

5. Не се осеќате загрозено

Вие се радувате на неговите успеси, тој на вашите и се потикнувате еден со друг да одите напред. Во нормална здрава врска, партнерите не би требало да се осеќаат загрозено за меѓусебниот успех, бидејќи тоа не е натпревар.


Оставете коментар

___