• Сподели на:

Некогаш и сега: Ријана

___

Додека за нејзиниот прв албум критиките беа поделени, замерувајќи главно на неинвентивноста, повторливоста на тоновите, отсуството на креативност во комбинирањето на инструментите и неверојатната сличност на нејзиниот прв сингл “Pon de Replay” со “Baby Boy” на Бијонсе, новиот албум ги обедини сите музички новинари со позитивната мисла и поддршка. Ријана е една од водечките “гласни жици” во светот, а во меѓувреме, односно од 2005 до денес има мало богатство од неповторливо успешни синглови и албуми.

Досега има издадено седум албума, и тоа: Music of the Sun (2005), A Girl like Me (2006), Good Girl Gone Bad (2007), Rater R (2009), Loud (2010), Talk That Talk (2011), Unapologetic (2012) што ја вбројува меѓу најпродуктивните женски изведувачи на денешницата.

Погледајте ја нејзината трансформација во изведбите, ставот и креативноста од првиот до последниот сингл.

 

НЕКОГАШ

 

СЕГА


Оставете коментар

___