• Сподели на:

Златни правила за купување на обувки

___

Купување на обувки за некои жени е една од најубавите работи на светот, како да однесете некое дете во Дизниленд. А дека чевлите ја чуваат и главата не е случајно кажано ако се земе во обзир дека големиот број на жени носат погрешен бропј на обувки, а со тоа да ги избегнат трите основни совети.

Важно е да сватите дека стапалата трпат големо оптеретување во текот на животот, бидејки тиа ја носат вкупната тежина на секој од нас. Поради тоа тие со текот на годините се менуваат и тоа не само во подоцнежните години туку и во помладите години.

Уште еден добар начин да сватите во кој правец се движи вашето стапало за да направите мал тест. Земете бело парче хартија и застанете на него, а потоа исцртајте го вашето стапало, внимателно исечете го а потоа направете истото со чевлите кои ги носите, ќе сватите многу лесно дека по одредени чекори и чекорите кои следат, затоа обратете внимание и на ова а не само обавината на одреден пар чевли.

Последната работа е кога одите на шопинг по чевли да одите доцна попладне или навечер, да ви е јасно што ви одговара. Ке си кажете подобро на несакате да одите со потечени нозе при купување, но голема е грешката на таквиот став. При купување на обувки вечерните саати стапалото ќе заземе реална позиција и со тоа да ја изберете правата големина.

 


Оставете коментар

___