• Сподели на:

Vivienne Westwood: Шумски војници

___

Vivienne Westwood во последно време е се погласен активист и борец за зачувување на природата, првенствено  шумите, па потоа големиот дел од природата во Перу и тоа во близина на племето Ашанинка на кои им ја посветено својата есенска колекција во која доминираат племенски дезени и раскошни етно украси и перја.

Со желба нејзината колекција да се доживее како молитва, британската дизајнерка својата есенска колекција ја смести во сценографија на една париска црква во која религиските мотиви и атмосферата се преплетуваат со молитвата на колекцијата.

Секако, како и секогаш владееше царството на деталите и миксот на стиловите: афрички фустани, памучни туники со драматични дезени, кинески детали од свила, акробатски панталони, фустани во стилот на Марија Антоанета, кожни јакни, асиметрични капути во војнички стил…


Оставете коментар

___