• Сподели на:

Одберете ги правите балетанки за вас

___

Балетанките настанале како редизајнирани балетни папучи за секојдневно носење. Во суштина, тие се направени од мека кожа во потполност со влошка која лесно се менува и одржува. Постојат неколку модели балетанки кои можат да бидат плитки, длабоки, со гума или без неа.

Ако имате широки стапала одберете длабоки балетанки без гума. Во ваков модел ногата оптички ќе изгледа потенка. А работ на гумата ќе го спречи отекување на нозете во чевли по целодневно носење.

Тесните и долги стапала ќе изгледаат пошироки во моделот на балетанки со гума. Големото стапало оптички ќе го скратите со украси на предниот дел на балетанки. Допуштено е се: машни, плочки, пердуви… Ако имате помало стапало, оптички ќе го зголемите со полна пета на балетанките и четвртаст врв.

 


Оставете коментар

___