• Сподели на:

Новата колекција Alice + Olivia апсолутен хит за 2016

___

Дизајнерката Stacey Bendet во 2002 година основаше компанијата за модерна облека наречена Alice + Olivia. Истата година таа ја лансираше првата колекција која стана култ во светот на модата.

Нејзината најнова колекција не носи во 70 те години во Нујорк. Фокусот е дефинитивно Њујорк, кој во тоа време бил место за средби на уметници, дизајнери, музичари и креативни луќе во целина. Ваквиот еластичен микс е пренесен низ целата колекција.

Комбинација од навидум неспоиви парчиња на крај резултираа со неверојатна колекција. Јакни, фармерки, тантела, кадифе и чизми над колена се дел од парчињата презентирани за есен / зима 2016.

 


Оставете коментар

___