• Сподели на:

Неверојатни винтиџ фустани за најлудата ноќ

___

Сè уште не сте нашле фустан за најлудата ноќ во годината? Веројатно затоа што музејот Мет во Њујорк ги има најневеројатните винтиџ фустани во неговата архива. Од непознати дизајнери во почетокот на 90тите, до популарниот Диор, ова се некои од фаворитите…

Dior, 1958

Statija gallery photo

Valentino, 1969

Statija gallery photo

Louise Boulanger, 1928

Statija gallery photo

Dior, дизајнирано од Yves Saint Laurent, 1958

Statija gallery photo

Georffrey Beene, 1967

Statija gallery photo

Yves Saint Laurent, 1966

Statija gallery photo

Yves Saint Laurent, 1968

Statija gallery photo

Paco Rabanne, 1965

Statija gallery photo

Todd Oldham, 1991

Statija gallery photo

Callot Soeurs, 1919

Statija gallery photo

Todd Oldham, 1994

Statija gallery photo

Charles James, 1945

Statija gallery photo

Elsa Schiaparelli, 1948

Statija gallery photo

Callot Soeurs, 1930

Statija gallery photo

Madeleine Vionnet, 1938

Statija gallery photo

Mainbocher, 1937

Statija gallery photo

 


Оставете коментар

___