• Сподели на:

А, ВИЕ? ФЕМИНИСТКИ СТЕ?

___

Обично жените кои знаат што сакаат, имаат детален план како идеите да ги претворат во реалност, не сакаат да бидат окарактеризирани како “понежен пол”, се борат за истите бенефиции како и мажите, не сакаат семејство пред финансиски самите да се обезбедат, независни се во секоја смисла на зборот, а се именувани како феминистки. Затоа, силните и влијателни жени низ светот се обединуваат со цел да покажат дека сето ова горенаведено не ги прави феминистки, туку еднакви борци како и мажите.

 

Подолу, неколку женски ставови, кои доколку ги поседувате, според мажите сте во групата на феминистки:

Сметате дека заслужувате да бидете платени исто како мажите за вршење иста функција.

The BRIT Awards 2014 - Show

Сметате дека кариерата на жените е иста толку важна како онаа на мажите.

Hillary Clinton Addresses National Automobile Dealers Association Convention

Мислите дека се гом…… кога некој ви вели дека сте нерационална затоа што сте во ПМС.

WASHINGTON, DC-NOVEMBER 09: Tina Fey arrives on the red carpet i

Верувате во еднакви партнерства.

Capture-8IcRJi

Знаете како сами да се грижите за себе и горда сте на тоа.

2011 Directors Guild Of America Honors - Show

Сметате дека жената има право да зема таблети против бременост, затоа што имате уште многу да одработите пред да станете мајка.

Celebrities Visit "Late Show With David Letterman" - February 16, 2012

Знаете дека ако се чувствувате убаво, изгледате прекрасно.

Seen Around Lincoln Center - Day 4 - Spring 2012 Mercedes-Benz Fashion Week

Жената има право на свој избор.

Celebrity Sightings in New York - October 2, 2013

Не сте за еднакви права за жените, туку еднакви права за сите.

2014 Winter TCA Tour - Day 1


Оставете коментар

___