• Сподели на:

Зошто жените остануваат со лоши мажи

___

Сите ги правиме истите грешки кога љубовта е во прашање, но поедини жени се во состојба да трпат дури и многу лоши мажи, а ова се најчестите причини за тоа.

  1. Мислат дека неможат подобро – Постојат жени кои изгледаат среќно, задоволно и сигурни, но напротив тие се несигурни. Со оглед дека мислат дека неможат со нешто подобро од него, тие завршуваат со мажи кои знаат и тоа како многу да ги искористат.
  2. Тој и нуди нешто која таа неможе без тоа – Пред се, мислиме на пари. Ако жената се чувствува финансиски стабилна покрај мажот, која ќе ги проголта сите лоши работи кои тој ги прави.
  3. Се плаши од самотија – Нема ништо лошо во тоа жената да е слободна, но на некои жени тоа им е тешко за да поверуваат. Некои жени мислат дека така помалку вредат и дека ќе им биде многу тешко без дечко. И тогаш се случува следното: таа се фаќа за првиот кои ќе наиде, каков и да е или пак остануваат со тој еден во врска.
  4. Мисли дека може да го промени – Некои жени едноставно неможат да поверуваат дека нивните дечковци/мажи се грозни. Тие самите ќе најдат причина дека не е се така црно и дека можат да го променат на подобро.
  5. Со нив се долго време – По некое време, пеперутките во стомакот престануваат и потребно е многу труд во врската, отколку што требало на почетокот. Но многу често жените се трудат многу повеќе од мажите. Баш поради тоа, некои не сакаат да прекинат со нив ниту кога и врската им се распаѓа пред очите, бидејки тие не за џабе се труделе.

 


Оставете коментар

___