• Сподели на:

Знаете ли во кои години жените се чуствуваат најсекси?

___

Верувале или не, жените се најзадоволни од самите себе и својот сексуален живот кога ќе влезат во своите педесети години.

profimedia-0006360374

Дури три четвртини од жените ( 76 проценти ) се чуствуваат повеќе самоуверено во своите педесети години, отколку во своите дваесети, покажала една британска анкета. Третина во своите педесети се посреќни него било кога со својот изглеад,  а секоја седма жена се чуствува повитално и посексипилно од било кога.

Seksi3

Истражувањето спроведено на жени помеѓу 40 и 74 години, покажало дека жените во педесетите престанале да ги бројат калориите и се свртеле кон вежбање за да останат во форма, па 15 проценти од нив се осеќаат среќни затоа што имаат повеќе енергија. Дури 45 проценти се откажале од диета кога влегле во педесетите година на својот живот, а дури две третини поминуваат помалку време и трошат помалку пари на лична нега.

Меѓутоа овие жени не научиле само да го сакаат своето тело, дури 55 проценти кажуват дека се најзадоволни во врската.


Оставете коментар

___