• Сподели на:

Жените шират нозе кога некој тип им се допаѓа

___

Научниците кажуваат дека најдобар показател дали на една девојка и се допаѓа некое машко е тоа колку таа ги шири своите нозе додека разговара со него. Ако жената ги мрда своите нозе и ако нејзините нозе се раширени, тогаш машкото ја привлекува. Ако ги прекрстила своите нозе тоа не е добар знак.

До овој заклучок дошол проф. Геоф Бити, еден од најдобрите британски психолози. “Многу често луѓето се свесни за своите реакции на своето лице или реакциите кои ги покажуваат со рацете, меѓутоа многу често не се свесни за тоа како нвните нозе се движат и какви пораки праќаат”, тврди Бити.

“Ако сте на прв состанок, насмевката не мора да биде добар знак, затоа што луѓето може да се смеат со вас или на вас. Ако жената ги движи своите нозе додека се смее, тоа е еден од најјаките знаци дека машкото и се допаѓа.

“Ако и се прекрстени нозете додека се смее – не е добро”, заклучил професорот. Ако мажот е нервозен тој ги мрда своите нозе, додека кај жената овој ефект е спротивен.


Оставете коментар

___