Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____лајфстајл features

За што служи овој мал џеб?

Малиот  внатрешен џеб на фармерките е вид на мистерија, бидејќи на никој не му е навистина јасно  што е или за што служи. Постојат неколку објаснувања.

Поточно, според основачот на “Levis”, овој џеб е осмислен одамна, со цел каубојците  да ставаат џебни  часовници. Пред тоа, каубојците  ги чуваа во јакни, но тие беа толку често оштетувани и губени, па “Levis” направи мал џеб со цел да им ја олесни оваа околност.

Постојат неколку теории поврзани со причината зошто е малиот  џеб направен. Некои тврдат дека за време на златната треска луѓето во овие џебови чувале  златници, а Рики Гринхит  кој претходно работел во “Levis” тврди дека тоа се џебови за кондоми.

Што мислите, кој е најлогично објаснување?

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...