• Сподели на:

Уметнички скулптури од жица

___

Иван Ловат има огромна колекција на скулптури од славни личности. Работата на ваква скулптура од жица трае најмалку месец дена. Меѓутоа, Иван не престанува со сосвоите интересни дела.

Иван Ловат е роден во Најоби, Кенија. Детството го поминал во Африка, потоа патувал низ Англија, Велс и Германија. Сега живее и работи во Австралија со својата жена Еприл и синот Џејмсон. Пред да почне со скулптурите Иван работел во градежништво. Сепак, идеата за креативната работа никогаш не го напуштила и своето прво дело го прикажал на крајот на минато век, пред да се пресели во Австралија. Прво почнал да изработува скулптури на животни и кога стекнал сигурност, заппчнал да прави скулптури на познати личности.

Еве како изгледаат неговите скулптури.


Оставете коментар

___