• Сподели на:

Совет: Бидете и вие сигурни во себе

___

Ако и завидувате на својата пријателка на својата самодоверба и став, треба да знаете дека нивната самодоверба потекнува пред се од свеста за сопствените вредности.

И вие можете да оставите впечаток на сигурна и самоуверена личност. Што треба да направите? Составете листа од пет карактеристики кои ве прават единствена личност. Тоа може да бидат вашите посебни вештини, достигнувања или карактерни црти. Тоа ќе ви овозможи да се чувствувате подобро во својата кожа и да бидете по сигурни во новите случувања.

Совет плус: Самоуверените луѓе кои говорат јасно и гласно, ја држат главата исправено и одговараат на прашањата сигурно. Тие имаат повеќе шанси за успех и помалку се изложени на стрес.


Оставете коментар

___