• Сподели на:

Симптоми на љубовна болест: депресија, замор, несоница, губење на апетит

___

Убедувајќи се сами себе и сите околу нас дека е се во ред, кога тоа всушност не е вистина, може да ја влоши ситуацијата. Ви носиме неколку знаци кои асоцираат на скршено срце.

Иако си потвторувате дека е се во ред, постојат знаци кои го зборуваат спротивното. Доколку ти се случи ситуација во која си заљубена во некого кој не ги има истите чувства за тебе, сигурно не е лесно. Но, убедувањето сами себе и сите околу вас дека е се во ред, може да ја влоши ситуацијата. Еве неколку знаци за скршено срце:

  1. Депресија

Состојба во која се чувствувате осамени и мислите дека цел живот ќе останете сами и ќе патите.

  1. Изолација

Ништо веќе не ве интересира, дури ни дружењето со пријателите, кои претходно ги обожававте. Исто така, одеднаш чувствувате дека никој не ве разбира.

  1. Умор

Стресот ве прави уморни, па повеќе немате сила за ништо.

  1. Апетит

Ви се гади и од самата помисла на храна, а вагата покажува се помалку килограми.

  1. Опсесија

Овде пред се мислиме на проверувањето на мобилен телефон, социјалните мрежи и електронската пошта, само како би провериле дали случајно ви се јавил.

  1. Анализирање

Доколку се приметите дека поминувате часови во анализирање на неговите зборови и дела, пред и после раскинувањето, тоа е јасен знак дека имате проблем.

  1. Несоница

Луѓето кои патат имаат уште еден заеднички проблем, а тоа не неспиењето. Несоницата може да предизвика голем проблем и затоа е времеда се “разбудите“.

П.С. Никогаш не заборавајте дека не е срамно доколку побарате помош од блика личност!


Оставете коментар

___