• Сподели на:

Што се случува во вашиот мозок додека сте на состанок?

___

Дали некогаш сте се запрашале што се случува во вашиот мозок додека сте на состанок со девојка.

Интересно е како функционираат левата и десната хемисфера на нашиот мозок кога треба да донесете некоја одлука или да превземете акција. Повеќето од нас можеби знаат дека левата хемисфера ја контролира рационалноста, а десната ги контролира емоциите и креативноста.

И сега сигурно се прашувате каква врска има тоа со девојките? Погледнете го овој краток анимиран филм, и ќе сфатите како функционира вашиот мозок кога одите на романтична вечера каде ќе ја запознаете вашата симпатија.

CGI Animated Short HD: "Brain Divided" – by Josiah Haworth, Joon Shik Song & Joon Soo Song


Оставете коментар

___