• Сподели на:

Што ги наведува мажите да се заљубат во одредена жена

___

Зошто мажот се заљубува во одредена жена? Дали е во прашање вистински момент, одреден квалитет по кој трага или станува збор само за хемија? На овие прашања одговараат експертите и еве што велат тие:

Чувствува дека може да ја усреќи

„Мажот бара жена со насмевка. Се поврзува со жена кога ќе почувствува дека ќе успее да ја направи среќна“.

Се е дел од патувањето

„Заљубувањето на повеќето луѓе им изгледа како чиста случајност, но во духовна смисла тоа не е така – тоа е влезна точка за повеќето љубовни патувања“.

Поради тоа како се чувствува покрај неа

„Мажот се заљубува кога со жената се чувствува како супер херој “.

Кога жената е отворена за љубов

„Мажот се заљубува кога испраќате сигнали дека навистина барате и сте подготвени за трајна љубов“.

Кога жената е комплетна личност

„Еден ден ќе помисли: „Опа, јас ја сакам таа жена“. Можеби нема да знае зошто, но неговото срце и мозок ја виделе на подлабок начин“.

Подготвена е да ја прифати играта на животот

„Да пронајде личност која се вклопува во неговиот живот без големи нарушувања, за мажот е многу важно. Мажите можеби сакаат да флертуваат со атрактивни жени, но таквите нема да ги оженат“.

Сличностите се привлекуваат

„Привлечност, компатибилност и магична искра – се оние работи поради кои мислат дека некој е создаден за нив“.

Постои цел и страст

„Ниту една емоција не е толку мистериозна како љубовта. Во својата срж до заљубување не води нашата желба за среќа:“


Оставете коментар

___