Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____лајфстајл features

Постови кои Фејсбук ВЕДНАШ ГИ БРИШЕ!

Фејсбук сака да го обедини светот за да може секој да зборува за се, но се покажало дека една од работите кои луѓето често сакаат да ја зборуваат е – оружје. Социјалната мрежа е една од најголемите продавници за оружје. „Имаме повеќе од 550 парчиња оружје и бараме купувачи“ гласи еден од огласите.

Под притисок на законот, Фејсбук превземале  одредени чекори за да се регулира продажбата на оружје на нивните страници, како и на Инстаграм. Страниците кои огласуваат продажба на оружје мора да се ограничат од малолетниците.

„Нашата цел е да се урамнотежат интересите на луѓето кои сакаат да споделуваат работи, а притоа да се запази заедницата да е сигурна и одговорна“ вели МетСтеинфилд, претставникот на Фејсбук.

Меѓу специфичните промени кои ги воведува Фејсбук е бирање на постовите кои се обидуваат да го избегнат законот за оружје. Тоа ќе ги ограничи малолетниците кои ги гледаат страните за продажба на оружје.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...