• Сподели на:

Поголемиот број на жените ја имаат оваа лоша навика, а вие?

___

ури три четвртини од жените ја имаат оваа лоша навика која упорно ја поновуваат дури еднаш месечно во текот на целата година…

Негативното размислување е лошо за здравјето тврдат научниците, а баш таа лоша навика ја има дури кај 77 проценти од жените кои барем еднаш месечно жалат за својот изглед. Покрај тоа што во негативен разговор за сопствениот изглед лесно доаѓа до пренесување на негативни ставови на други подрачја на животот, таков е и ставот заразен – другите жени кои учествуваат во разговорот почнуваат да набројуваат лоши страни поради својот изглед, кои не би ги утешиле и пријателките.

На тој начин наместо утеха добиваме натпреварување во рушење на самодовербата, што е апсолутно погрешно и лошо за сите уклучени. Советот е едноставен – наместо да говорите за својот изглед, размислете малку што правите со својата самодоверба на тој начин и престанете да се замарате со такви теми, пронајдете си за себе работи кои сте задоволни и истакнете ги. Освен тоа, немојте ни случајно да се браните од комплименти – примете ги со благодарност и тоа ќе биде доволно, наместо да ги негирате и говорите лоши работи за себе.


Оставете коментар

___