• Сподели на:

Овој уметник ќе Ве воодушеви! Видете што прави на плажите на Сан Франциско! (Видео)

___

Самиот изглед на плажите е генерално стереотипен: луѓето се капат, сончаат или играат. Меѓутоа, ако навистина имате среќа, можете да налетате на цртежите на Андрес Амадор…како креира неверојатни цртежи на песокот…

Амодоровата техника е уникатна: тој се движи по плажата, притоа влече гребалка со него, отстранувајќи го горниот дел од песокот, а на површината излегува потемниот.

Самиот уметник објаснува дека така се чувствува, едноставно сака да слика. Го користи целото тело, а неговата четкичка се гребалките.

На тој начин Амадор покрива површина дури и до 30000 метри, на која црта авиони, цвеќиња и апстрактни геометриски фигури.

Wow ► The City Exposed Earthscapes from San Francisco Chronicle {Il réalise des motifs incroyables !


Оставете коментар

___