• Сподели на:

Необични факти за женскиот мозок, добро е да ги знаете!

___

Жените трошат најмногу пари кога се во фаза на овулација, а најмалку кога имаат месечен циклус.

Мајчинскиот мозок, женскиот мозок навистина необично функционира. Кога го гледате од аспект на хормони, овие магични супстанци влијаат на начинот на кој тој размислува. Ова се неколку необични факти за женскиот мозок.
ПАРИ

Жените трошат најмногу пари кога се во фаза на овулација, а најмалку кога имаат менструација.

ПОРОДУВАЊЕ
Хемијата врз основа на која се базира функцијата на женскиот мозок влијае на следново: за време на породувањето жените стануваат повнимателни. Дури и ако е под анестезија или седативи, претрпува неверојатни болки, таа приметува и слуша сѐ што се случува околу неа, до најмала ситница.

ИНТЕРЕСИ
Нивото на хормонот окситоцин опаѓа кај жените над 50-тата. Тоа може да влијае жената повторно да се заинтересира за работи кои ја интересирале уште пред да стане мајка.


Оставете коментар

___