Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____лајфстајл features

Научете да кажете извини

Згрешивте нешто? Не се грижете, постои можност да ја исправите грешката.

Во љубов

Иако лажењето не е за пофалба, на сите барем еднаш ни се случило за го излажеме партнерот, а не е воопшто пријатно кога партнерот ќе го открие тоа. Без оглед на причината, битно е да ја вратите довербата на личноста која сте ја излажале. Тоа ќе го постигнете со извинување и ветување дека такво нешто повеќе нема да се случи, но и давање на време и простор таа личност да ви прости. Превземањето на вина подразбира и додатен труд од ваша страна, бидејки вие сте виновни.

На работа

Грешките во професионалното опкружување подразбираат повеќе од повредени чувства, а тоа значи дека вашиот шеф може да го промени начинот на кој се однесува према вас. За тоа да не се случи, подобро е да ја признаете грешката на време, него да чекате да биде отриена. Исто така, дополнителен плус е ако знаете дека таа грешка може да биде поправена.

Со пријателите

Слично како и во првите два случаеви, искреното извинување секогаш помага, а кога се во прашање пријателите, најдобро е извинувањето ‘’очи во очи’’. Важно е да изтакнете дека сте свесни каде сте погрешиле и да нагласите дека ќе направите се што е потребно тоа да го поправите. За почеток изтакнете дека сеуште го цените вашето пријателство, а потоа почекајте работите да се решат.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...