• Сподели на:

На која возраст луѓето се најсреќни?

___

Во животот ќе доживеете подеми и падови, со текот на времето учите лекции, а прашањето е во кој период од целото тоа искуство ќе се почувствувате најзадоволни од тоа што сте постигнале и за изгледите за иднината? До одговорот на ова прашање дојде едно истражување што го пренесе Elite Daily.

Според ова истражување, луѓето се најсреќни на 34 години. За да дојдат до овој заклучок, од истражувањето биле анкетирани 2.000 луѓе кои се наоѓаат на над 40 годишна возраст. Во анкетата тие биле запрашани што е тоа што ги направило особено задоволни во секоја деценија од нивниот живот.

На овој начин откриле дека најголемиот дел од луѓето ја посочувале возраста од 34 години како период во кој биле најзадоволни, бидејќи тогаш најчесто имале добра работа, стабилна љубовна врска и способноста да основаат семејство.

Настрана од генералниот заклучок на мнозинството кои ја посочиле возраста од 34 години како најубав период од својот живот, оние што посочиле дека најубав период им биле 20-тите изјавиле дека во овој период биле најсреќни затоа што биле во одлична физичка форма, тогаш работеле на градење кариера, минувале повеќе време со пријателите и затоа што не биле врзани само за еден партнер.

Генерално гледано, ова истражување покажа дека кога луѓето се наоѓаат на возраст над 30 години, животот им е исполнет со многу поголем број на настани и причини што прават да се чувствуваат исполнето.


Оставете коментар

___