Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____лајфстајл features

Културно значење на црната боја

Запад:

 • моќ, контрола, заплашување
 • погреби, смрт, жалење

Исток:

 • богатство, здравје и просперитет

Кина:

 • боја за млади момчиња

Индија:

 • зло, негативност, темнина
 • недостаток на привлечност
 • гнев и апатија
 • се користи да штити од зло

Јапонија:

 • боја на мистеријата на ноќта
 • може да се асоцира со женската енергија

 21_reinventing-a-colour-wheel-black-hole

Тајланд:

 • несреќа
 • лоша среќа, зло

Јудеизам:

 • несреќа
 • лоша среќа, зло

Среден Исток:

 • зло
 • мистерија

Африка:

 • возрасно доба и мудрост

Австралиски Абориџини:

 • церемонијална боја
 • вообичаено употребувана во нивните уметнички дела

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...