Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____лајфстајл features

Културно значење на белата боја

Запад:

 • невести и венчавки
 • ангели
 • болници, доктори
 • мир – бел гулаб
 • чистина

 3

Исток:

 • смрт, жалост и погреби
 • тага

Кина:

 • смрт и жалост
 • девственост и чистотија
 • понизност
 • возрасно доба
 • немање среќа

Индија:

 • несреќен
 • симбол на тага поради смрт на член на фамилија
 • традиционално единствената боја која на вдовица и е дозволено да ја носи
 • закопи
 • мир и чистина

Јапонија:

 • белиот каранфил симболизира смрт

 White_Gillyflower_by_AriaAillehg

Кореја:

 • чистина, невиност
 • смртност
 • раѓање и умирање

Среден Исток:

 • чистина
 • жалење

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...