• Сподели на:

Ќе се одушевите: Музика, пијанист и слон кој свири клавир (ВИДЕО)

___

Слоновите на снимката уживаат во музиката и не се срамеа тоа да го покажат. Еден од нив, Питер, цело време свиреше со сурлата на клавир заедно со музичарот, а во паузите климаше со главата во ритам на музиката.

Луѓето имаат јазик со кој разговараат, како што и секоја раса има свој начин на разбирање. Меѓутоа, она што се случува кога на едно место ќе се најдат клавир, пијанист и слонови ги преминува сите граници на вообичаеното.

Интересно е што овој слон не е трениран да свири клави, туку тоа е спонтана реакција на музиката. А за тоа време другиот слон, чија што позадина се гледа, цело време мрда со газот, како да се наоѓа во дискотека.

12 Bar Blues - Piano Duet with Peter the Elephant - Thailand


Оставете коментар

___