• Сподели на:

Истражување: Кој е најсмешниот виц на светот?!

___

Ричард Висеман “констатираше“ дека хуморот зависи од човек до човек, а најдобриот виц на светот беше изгласен благодарение на оценките…
Благодарение на британскиот истражувач Ричард Висеман, човештвото од неодамна го “запозна“ најсмешниот виц на светот, претставувајќи книга со тематика кога и зошто се смееме.
Дали ќе ве насмее и вам не сме сигурни, но пред да ви го претставиме, да појасниме дека Висеман до тој заклучок има дојдедно врз основа на темелна анкета спроведена на повеќе од милион луѓе.
Нивната задача била да оценат, а следниот виц дојде до ова титула бидејќи доби најдобри оценки.
Виц за ловци
Додека двјаца ловци шетале низ шумата, едниот изненадно се онесвестил, па неговиот пријател повикал Брза помош.
– Пријателот ми умре! Што да правам? – прашал ловецот
– Смирете се господине, ќе ви помогнам. Најпрво уверете се дека навистина е мртов – му одговорила диспечерката.
После неколку секунди тишина се слушнал истрел, па повторно се јавил ловецот.
– Сигурен сум, сега што треба да правам?

Оставете коментар

___